+34 971259860

Comunicat de l’IRIE amb motiu de la celebració del dia 25 de novembre, Dia internacional per a  l’eliminació de la violència contra les dones

L’equip directiu de l’IRIE vol sumar-se a totes les manifestacions de suport del que significa la commemoració del 25 de novembre.

La violència contra les dones i les nines representa una clara violació dels drets humans, així com l’expressió més brutal de la desigualtat de gènere. És per això que expressem la nostra convicció que l’IRIE no es pot mantenir al marge de l’anàlisi d’aquesta terrible realitat als centres educatius, i que ha d’assumir el compromís de participar activament en la recerca de solucions, treballant per una autèntica coeducació, eradicant estereotips i comportaments masclistes de les aules, col·laborant activament amb tots els equips docents dels centres, i fomentant la incorporació de manera activa de la perspectiva de gènere com a variable de qualsevol anàlisi de la realitat social que es vulgui fer.

La informació que ens arriba mitjançant investigacions exhaustives fetes a diferents llocs de l’Estat Espanyol demostra clarament la repuntada d’aquesta violència entre la població més jove. La utilització dels diferents dispositius electrònics per a controlar les al·lotes en les seves primeres relacions afectives, l’anomenada violència de control, el sexting, així com l’augment d’actituds masclistes en diferents graus i escenaris, alteren clarament la convivència, i poden interferir d’una manera força negativa en les legítimes expectatives acadèmiques i personals d’un nombre preocupant d’al·lotes al nostre entorn i a la nostra Comunitat Autònoma.

Tenim la convicció ferma que treballar per la igualtat d’oportunitats és la millor de les inversions possibles dins el món educatiu, així com la millor fórmula de prevenció d’actituds i comportaments atemptatoris contra la llibertat i dignitat de les persones.

 

Esdeveniments

Gener 2019
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31