|
Benvolgut / Benvolguda,
Us feim arribar el butlletí de l'IRIE número 67. Esperam que aquesta informació us resulti interessant
Convocatòria de subvencions per al foment de la investigació, estudi o recerca i difusió de resultats de treballs de recerca en l'àmbit dels serveis socials.
Activitats subvencionables:
- Activitats d’investigació estudi o recerca que tinguin per finalitat contribuir al coneixement de la realitat actual en l'àmbit dels serveis socials.
- Activitats d'edició, impressió i difusió del material de treballs i que estigui adreçat a l'ús dels professionals dels serveis socials.
- Activitats que comprenguin tant les tasques d’investigació i estudi com la seva posterior edició, impressió i difusió.
- Són subvencionables les despeses que descriu el punt 4 de la convocatòria que s'hagin efectuat o es duguin a terme entre l'1 de novembre de 2020 i el 30 d'octubre de 2021.
L’import de cada ajut serà d’un màxim de 10.000 euros per sol·licitud.
Organitza: Govern de les Illes Balears - Conselleria d'Afers socials i Esports
Termini: fins al 31 d’octubre de 2021.
MÉS INFORMACIÓ
Dilluns, 17 de maig, de 18 a 20 hores, via zoom: https://uibuniversitat.zoom.us/j/82628648503
Impartida per Kika Fumero, directora de l’Institut Canari d’Igualtat, coeducadora i activista pels drets LGTBI.
La conferència, oberta a tothom que hi estigui interessat, s’emmarca en el curs d’Especialista Universitari en Coeducació, dirigit per Francesca Salvà i Elena Quintana, investigadores del grup Educació i Ciutadania.
MÉS INFORMACIÓ
Dijous, 20 de maig, de 18 a 20 hores, via zoom: https://uibuniversitat.zoom.us/j/81308774547
A càrrec d’Amparo Tomé, sociòloga, experta i pionera en coeducació.
La conferència, oberta a tothom que hi estigui interessat, s’emmarca en el curs d’Especialista Universitari en Coeducació, dirigit per Francesca Salvà i Elena Quintana, investigadores del grup Educació i Ciutadania.
MÉS INFORMACIÓ
Presentada “Prevenir l’abandonament dels estudis a la formació professional: Orientacions i propostes”, una guia interactiva que aborda l’estudi de la problemàtica i les causes de l’abandonament dels estudis per part de l’alumnat de formació professional.
La guia, dirigida per les Doctores Francesca Salvà i Carme Pinya, membres del grup Educació i Ciutadania de l’IRIE, inclou també orientacions i estratègies de prevenció de l’abandonament, comparteix experiències exitoses en aquest àmbit i ofereix propostes d’actuació.
MÉS INFORMACIÓ
La Facultat d’Educació de la Universitat de les Illes Balears es congratula que el Consell de Govern, reunit el dia 26 de març de 2021, hagi aprovat la seva proposta d’investir Pilar Benejam i Arguimbau Doctora Honoris Causa d’aquesta universitat.
La cerimònia d’investidura tindrà lloc el dia 27 de maig, a les 12 hores, al Centre de Cultura Sant Diego, d’Alaior.
Benejam, mestra, llicenciada en Filosofia i Lletres (secció Pedagogia i secció Història), doctora en Pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Doctora Honoris Causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, ha desenvolupat una gran tasca en la formació del professorat i és un referent en l’àmbit de la didàctica de les ciències socials.
MÉS INFORMACIÓ
El passat 12 d’abril el Govern de les Illes Balears va presentar la “Guia per a l’actuació davant casos d’explotació sexual en la infància i l’adolescència. Elaboració d’una eina de detecció”, una eina que se centra en la prevenció i detecció del problema i inclou una eina que serveix d’element de detecció per a professionals del sector sanitari, educatiu i social.
MÉS INFORMACIÓ
El manual neix amb l’objectiu d’apropar els resultats de la recerca interdisciplinària relacionada amb l’educació científica al personal docent, amb la voluntat que s’animin a aplicar-los dins l’aula o, en el cas d’aquells que ja ho fan, perquè se sentin reforçats amb proves obtingudes al llarg d’anys de recerca en història de les ciències.
MÉS INFORMACIÓ
El projecte VALIANT cerca desenvolupar programes d’Intercanvis Virtuals, que posin contacte alumnes de facultats de formació del professorat, professorat de Primària i Secundària i persones expertes en educació d’arreu d’Europa, a fi d’establir una col·laboració en línia i tractar temes educatius d’actualitat.
L’objectiu principal de l’experiència és que els i les estudiants de formació del professorat entrin en contacte amb la realitat de la professió gràcies a la interacció amb professorat en actiu, de manera regular i dins el seu programa d’estudis.
MÉS INFORMACIÓ
|
|