+34 971259860

Un any mes, des de l'IRIE volem sumar la nostra veu al clam general contra les violències masclistes. El món educatiu, cada vegada més mobilitzat contra aquest greu problema social, juga, i ha de jugar encara molt més, un paper fonamental en la seva prevenció. Hem de poder educar nins i nines amb valors autènticament coeducatius, valors centrats en la justícia, la igualtat entre totes les persones, la no discriminació en cap de les seves possibles cares. Han d'aprendre que estimar no és posseir, no controlar. Que qui t’estima no et farà mai mal. Que no hi ha mitges taronges, ni prínceps blaus, que l'amor no mou muntanyes ni tot ho cura.

Volem treballar contra una cultura masclista que pega, ofèn, insulta, humilia, viola, abusa... i assassina milions de dones d'arreu del món, pel simple fet de ser dones.

Hem de poder crear una cultura de la pau i la tolerància, de la justícia i la igualtat. Hem de creure que podem construir un món millor i treballar de manera incansable per aconseguir-ho.

Dedicam un record emocionat a la memòria de Sacramento Roca, assassinada per un home que no va voler acceptar un no, i es va creure amb dret a robar-li la vida.

Institut de Recerca i Innovació Educativa, Palma, 23 de novembre de 2018