Dimecres 2 d’octubre a les 13.30h tindrà lloc el seminari Self-Regulation of Digital Behaviour in Children, que impartirà Karla Hrbáčková, professora assistent del Departament de Ciències Pedagògiques a la Universitat Tomas Bata de Zlín (República Txeca). El seminari s’impartirà en modalitat presencial i telemàtica a la sala de reunions de l’IRIE (Bloc C-210), Edifici Guillem Cifre de Colonya.
Resum del seminari
La presentació introdueix un projecte de recerca finançat per la Fundació Txeca de Ciència, que se centra en l'autoregulació del comportament digital en infants d'entre 11 i 15 anys. L'objectiu de la presentació és exposar l'enfocament del projecte, els objectius principals i el disseny de la recerca, destacant el paper de l'autoregulació en l'ús problemàtic de les tecnologies digitals. El principal objectiu del projecte és explorar com la capacitat dels infants per regular el seu propi comportament, juntament amb les seves actituds implícites i explícites envers les tecnologies digitals, influeix en l'ús que fan d'aquestes tecnologies. A través d'un estudi exhaustiu que inclou una gran mostra d'infants, la recerca pretén comprendre millor els factors que contribueixen a l'ús problemàtic de les tecnologies digitals i desenvolupar estratègies per promoure hàbits digitals més saludables. Aquesta presentació ofereix informació valuosa per a educadors i investigadors interessats a abordar els reptes relacionats amb l'ús excessiu de tecnologies digitals en infants.
Inscripcions al següent formulari
Sobre la ponent Karla Hrbáčková
treballa com a professora ajudant al Departament de Ciències Pedagògiques de la Facultat d'Humanitats de la Universitat Tomas Baťa de Zlín, on és responsable dels cursos de metodologia quantitativa en el grau de Màster. El seu interès se centra principalment en la qüestió de l'autoregulació, l'autonomia, el comportament autodeterminat, les relacions socials a l'aula i el desenvolupament del pensament metacognitiu en els infants. És investigadora principal i líder d'equip en projectes que es concentren en l'autoregulació del comportament en infants i adolescents. Actualment, participa activament en la preparació d'un programa de mindfulness per a infants i en la utilització d'elements de comunicació no violenta per a estudiants de professions d'ajuda. En la seva pràctica, utilitza l'experiència de la pedagogia intuïtiva i la kinesiologia (mètode One Brain™). És facilitadora de PSYCH-K®.