+34 971 25 98 60

Des del passat 1 de setembre ja no és possible descarregar l'antic programa de Mendeley, Desktop, tot i que es pot seguir utilitzant si ja el teníeu descarregat. En canvi, Mendeley ara permet descarregar Reference Manager, el qual us recomanem que comenceu a utilitzar en endavant, donat que és possible que Desktop passi per un tancament definitiu en el futur. A més, el plugin que s'utilitzava a Word per citar i inserir bibliografia també ha canviat, i ara es diu Mendeley Cite. Ambdós programes compten amb totes les funcionalitats dels anteriors i ofereixen noves possibilitats.

Atesa aquesta situació, és possible que desitgeu instal·lar i començar a utilitzar el nou programari. Tant si és aquest cas com si voleu començar a utilitzar Mendeley des de zero, el Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB posa a la vostra disposició una sèrie de materials d'allò més útil, recomanables tant per a novells en Mendeley en general com per a aquelles persones que només coneixen la versió anterior.

En primer lloc, compten amb una guia d'ús molt completa de Mendeley, que inclou documentació i videotutorials per començar a emprar el programa, entrar-hi referències i documents, organitzar la vostra informació i citar i fer bibliografia.

A més, ofereixen un curs d'autoformació gratuït, que es pot fer a qualsevol moment de l'any en línia i cadascú al seu ritme. Així, podreu aprendre tot el necessari mentre practiqueu amb exercicis aplicats. En podeu trobar més informació als següents enllaços: curs en català / curs en castellà.

Per últim, volem recordar-vos que, si sou membres de la comunitat universitària, podeu posar-vos en contacte amb el Servei de Biblioteca i Documentació i demanar sessions grupals per aprendre sobre aquestes eines i resoldre els possibles dubtes que pugueu tenir.