El dia 20 de novembre, a les 13:30 hores a la Sala de Reunions de l'IRIE, Edifici Guillem Cifrede Colonya Bloc C-210, se celebrarà un nou Seminari de Recerca a l'IRIE, tant en modalitat presencial com en línia a càrrec de Mariia Pronina.
Resum del seminari:
Tot i que l'augment de la migració i la globalització ha portat a l'establiment global de comunitats de llengua d'herència (LH), la nostra comprensió sobre l'adquisició d'aquestes llengües és lluny de ser completa, amb la prosòdia com un dels aspectes menys estudiats en el desenvolupament de les LH (Lleó, 2016; Queen, 2001, 2006). Aquest estudi investiga la variabilitat en la fonologia entonacional dels parlants infantils de llengua d'herència, centrant-se en els patrons d'entonació de les preguntes produïts per infants de LH russòfona que viuen en territoris catalanoparlants. La recollida de dades continua en marxa, amb 41 infants multilingües provats fins ara, tots amb rus com a LH i espanyol i català com a llengües de l’entorn. Els resultats mostren una variabilitat individual significativa i un ús considerable de patrons no estàndard per part dels infants russoparlants d’herència. Fins i tot quan es produeixen patrons estàndard, aquests difereixen dels patrons monolingües en termes de detalls fonològics i fonètics. L'estudi subratlla un desenvolupament prosòdic diferent en els infants parlants de llengua d'herència i destaca la necessitat d'incloure la entonació en els estudis sobre bilingüisme d'herència.
Inscripcions al següent formulari
Sobre el ponent:
Mariia Pronina és investigadora postdoctoral al Grup de Recerca en Sociolingüística de les Illes Balears (GRESIB) de la Universitat de les Illes Balears. Va obtenir el seu doctorat el 2022 a la Universitat Pompeu Fabra amb una investigació sobre l’adquisició de la pragmàtica i la seva relació amb la prosòdia, el gest i la cognició social. Els seus interessos de recerca se centren en l’adquisició del llenguatge i les forces socials i cognitives que la modelen. Actualment treballa en el desenvolupament de la prosòdia de la llengua d’herència en infants multilingües.